انواع درایر (خشک کن)

1402/09/16
21 بازدید
انواع درایر

انواع درایر

انواع درایر، درایر کمپرسور از نظر جذب رطوبت به سه دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:

درایر تبریدی

پرکاربردترین نوع خشک کن هوا در سیستم های هوای فشرده این مدل درایر کمپرسور است و به آن درایر یخچالی نیز گفته می شود و می توان از آن در ۹۰ درصد کاربرد ها استفاده نمود. همانطور که از اسم این نوع درایر خشک کن پیداست، عمل جداسازی رطوبت را توسط سردسازی هوا و رساندن دمای هوا به نقطه شبنم استاندارد انجام می دهد.

انواع درایر، سیستم کاری این نوع خشک کن هوای فشرده به دلیل عدم نیاز به فیلتر های غبار گیر یا Dust Filter فضای کمتری را اشغال می کند و تعمیر و نگهداری در این رطوبت گیر ها نیز به نسبت دیگر مدل ها ساده تر و کم هزینه تر است.

درایر جذبی

خشک کنند ه های جذبی مدل دیگری از درایر ها می باشد که مصرف بالایی در صنعت دارد. جذب رطوبت در درایر جذبی از طریق مواد جاذب رطوبت انجام می پذیرد. خشک کن جذبی یا Desiccant Dryer  شامل دو برج حاوی مواد جاذب رطوبت است که از طریق چندین شیر برقی،  PLC و تابلو برق کنترل می شود.

در دو برج درایر جذبی مواد جاذب رطوبت وجود دارد، این مواد دارای خلل و فرج بر روی سطح خود می باشد که باعث می شود رطوبت موجود در هوای گذری درون این حفره ها به دام بیفتد و از هوای فشرده جدا سازی شود. علت وجود دو برج در درایر جذبی سیکل ریکاوری یا احیا در این درایر کمپرسور می باشد به نحوی که پس از اشباع مواد جاذب رطوبت در برج فعال، مسیر ورد و خروج هوا به برج بعدی انتقال پیدا کرده و برج قبلی وارد مرحله احیاء و خشک سازی می شود.

درایر کمپرسور ممبرانی

در درایر ممبرانی عمل خشک کردن توسط سیستم غشایی انجام می پذیرد. در درایر ممبرانی تعداد لوله پلیمری نفوذ پذیر تعبیه شده که در مسیر عبور هوای فشرده امتداد یافته اند و رطوبت را جذب و از طریق مجرای میانی خود به بیرون از سیستم انتقال می دهند. عموما از ۲۵ درصد هوای فشرده خشک شده جهت احیاء و خروج رطوبت استفاده می شود. ممبران این خشک کن هوا از نوع کارت ریجی می باشد و بنا به نوع استفاده در فواصل ۶ ماه و ۱۲ ماه تعویض می شود.

لازم به ذکر است که در خشک کن هوا ممبرانی به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، نیاز به تعمیر و نگهداری خاصی نداشته و فضای کمتری را اشغال می کند.

بهترین انتخاب درایر چیست ؟ ( درایر جذبی یا درایر تبریدی )

یکی از متداول ترین سوالاتی که مطرح می شود این است که کدام یک از انواع درایر ها را انتخاب کنند ؟

به طور کلی اینکه شما بخواهید درایر جذبی و یا تبریدی را انتخاب کنید رابطه مستقیمی با دمای هوایی دارد که سیستم در آنجا مشغول فعالیت است. ولی اغلب اوقات درایر تبریدی جوابگوی نیاز شماست.

درایر تبریدی قابلیت از بین بردن آب از سیستم را تا دمای ۳ درجه سلسیوس را دارد. تا وقتی که دما کمتر از ۳ درجه نباشد هیچ مشکلی از نظر وجود آب برای سیستم بوجود نمی آید. اما اگر سیستم هوا فشرده که شما از آن استفاده می کنید در محیط سردتر یا در فضای باز باشد که دمای محیط کمتر از ۲ درجه برود درایر سیکانت را باید انتخاب کنید تا پاسخگوی نیاز کاری شما باشد.

به چه نکاتی در انتخاب درایر باید توجه کنید ؟

برای اینکه بتوانید بهترین و مناسب ترین خشک کن با توجه به نیاز کاریتان انتخاب کنید باید به این نکات خوب توجه کنید.

حجم هوا – حداکثر فشار و نوع درایر تبریدی و یا درایر جذبی.

لازم به ذکر است که درایرهای تبریدی از نظر قیمت و مصرف انرژی اقتصادی تر هست. فقط قیمت خرید و هزینه مصرف برق تنها هزینه شما نیستند، هزینه های پنهان دیگری در خرید درایر هست:

افت فشار در سیستم :

درایر ها به طور عادی موجب کاهش فشار تا bar ۰٫۳ هستند به عبارتی باید کمپرسور خود را در فشار بالاتری تنظیم کنید. که در نهایت باعث مصرف بیشتر برق می شود.

اگر قصد خرید درایر جذبی را دارید، به این نکته توجه کنید که چگونه و به چه روشی فرآیند احیا صورت می پذیرد اگر پروسه احیا مواد جذب کننده از طریق هوای فشرده انجام می گیرد یعنی ۱۵% تا ۲۰% از حداکثر ظرفیت درایر تلف می شود.

کاهش هزینه‌های نگهداری کمپرسورها صنعت...

کمپرسورهای صنعتی در صنعت داروسازی با ...

نحوه کاهش هزینه‌های نگهداری کمپرسور

چگونه از کمپرسورهای صنعتی در محیط‌های...

تأثیر دمای محیط بر عملکرد کمپرسورهای ...

راهنمای نصب و راه‌اندازی کمپرسورهای ص...

نقش کمپرسورهای هوا در سیستم‌های تهویه...

چگونه کمپرسورهای صنعتی تکنو کمپرسور ت...

تفاوت بین کمپرسورهای اسکرو و پیستونی ...

خرید بوستر کمپرسور باد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *